Amber en Thijs

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

1 minute read
Amber en Thijs

Bij het kennismakingsgesprek werd ik verwelkomt door het aanstaande bruidspaar en een hond. Een hele grote hond. Of zoals het bruidspaar het zelf noemde, een klein paard.

Ik had dit bruidspaar ontmoet op de trouwbeurs in Tilburg, waar me werd gevraagd of ik ook minder dan 8 uur aanwezig kon zijn. Dat is normaal gesproken niet iets wat ik doe, maar omdat de datum niet geboekt bleek zijn we toch in gesprek gegaan.

De reden dat ik dit standaard niet doe, is omdat ik bij een standaard dagindeling vaak niet genoeg beeldmateriaal heb in minder dan 8 uur om het verhaal volledig te vertellen.

Al snel bleek dat de grote dag van dit koppel wat anders in elkaar stak dan gemiddeld, waardoor het toch mogelijk was om alles vast te leggen binnen dat krappe aantal uren.

Ze vertelde mij hun verhaal, dat niet allemaal even vrolijk was om te horen. Hun bruiloft moest dan ook het hoogtepunt van hun relatie worden. Een beetje geluk dat ze wel konden gebruiken. Ik besloot hen de herinnering voor het leven te geven in mijn vakgebied.

De bruiloft vond plaats op Kasteel Heeze, voor mij de eerste keer maar wat een prachtlocatie. De dag begon met een lunch (lekker begin) en ik legde van beide de voorbereidingen vast. Het blijft altijd leuk als een bruidspaar zich klaarmaakt op dezelfde locatie. Er heerst dan toch altijd een soort van spanning om elkaar niet al te zien.

Zij kozen ervoor om elkaar pas bij de ceremonie voor het eerst te zien. Iets dat niet heel vaak gedaan wordt, maar elke keer als het zo is dan zie ik daar toch ook wel de voordelen van. Je komt camera's te kort om ieders reactie vast te leggen. Maar je focust je natuurlijk vooral op de reacties van het bruidspaar op elkaar.

Een humorvolle ceremonie door De Kale Babs waarin ook ruimte was voor de serieuze noot tegen een prachtige achtergrond van de kasteeltuin. Een feestje voor mij als videograaf.

Na de ceremonie was het tijd voor de fotoshoot. En daarmee raak ik meteen het kleine nadeel van de first look tijdens de ceremonie. Het was al weer wat donkerder aan het worden tegen het einde van de fotoshoot. Het voordeel daarvan is dan weer dat je meteen een Golden Hour meepikt!

Na de fotoshoot was het tijd voor de openingsdans en het feest, de gasten hadden immers die middag al warm gegeten dus we konden meteen doorpakken.

In de auto onderweg naar huis maakte ik me voldaan op voor de volgende bruiloft, de dag erna. Maar deze had ik niet willen missen.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read