Marjoleine en Dennis

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

4 minute read

The Perfect Wedding

Review Marjoleine en Dennis

Onze trouwdag is door Wesley op een geweldige manier in beeld gebracht. Wesley wist als geen ander hoe hij onze droomdag op de mooiste manier kon vastleggen. Het is net alsof we naar een professionele film kijken, waarin wij de hoofdrolspelers zijn. Omdat wij zelf ook vaak video's bewerken waren wij in de aanloop naar onze bruiloft vrij kritisch bij het uitzoeken van een videograaf. Voor het moment dat we Wesley ontmoetten waren we eigenlijk van plan om geen videograaf te boeken omdat we bij veel verschillende videografen 'montagefoutjes' zichtbaar waren. Tot wij Wesley zijn werk zagen en we eigenlijk direct verkocht waren. Zijn promotievideo was echt on point! Zelfs de bewegingen in zijn shots waren afgestemd op de muziek. Wij waren direct enthousiast over zijn 'kloppende' video montage en nadat we hem gesproken hadden waren onze twijfels geheel weggenomen. De beelden zijn van hoge kwaliteit. Elk detail en elke emotie is helder vastgelegd. Wesley was niet alleen een uitstekende videograaf, maar ook een prettige persoon om op onze bruiloft erbij te hebben. Hij was professioneel, vriendelijk en voelde ons goed aan, waardoor we ons ontspannen voelden en er tussendoor zelfs ruimte was voor humor. Ook de gasten waren erg te spreken over Wesley zijn persoonlijkheid. Dat hij en zijn second shooter ook nog eens in themakleding op het avondfeest kwamen, was een leuke verrassing! We zijn Wesley erg dankbaar voor een blijvende herinnering aan onze droomdag!} ...

Trouwfilm Marjoleine en Dennis Klooster Bethlehem

Dit koppel ontmoette ik voor het eerst op de trouwbeurs in Den Bosch. Zij liepen langs mijn stand en van wat ik later hoorde waren de beelden die de aanstaande bruidegom op dat moment zag, precies waar ze al lang naar op zoek waren in een videograaf. Na een rondje kwamen ze terug en volgde een heel gezellig gesprek. Je weet natuurlijk nooit wat er van komt, maar dit voelde als een stel dat nog wel terug zou komen voor een kennismakingsgesprek.

Dat volgde inderdaad een paar weken later. We bespraken globaal de dag, zoals ik altijd doe bij zo’n gesprek en ik werd steeds enthousiaster. Ook dat gebeurt trouwens vaak. Na een snelle ja plande we een detailgesprek. Daar werd mij duidelijk dat er ontzettend goed over deze dag was nagedacht en alles tot in de puntjes geregeld was. Nu de dag zelf nog, maar het vertrouwen dat dit knappe stel uitstraalde deed mij vermoeden dat het wel goed zou komen.

We begonnen die 5 augustus 2023 in Veghel, bij de barbier voor de bruidegom. Samen met de fotograaf en mijn second shooter (die ik voor die dag zeker dacht nodig te hebben) maakte we de benodigde beelden waarbij zoals altijd veel aandacht voor de details. Met zijn drietjes volgde we de vader van de bruid vanaf de barbier naar de plek waar zij zich klaar zou maken. Flink gevorderd in de make-up legde we daar ook nog vast wat we konden. Waarbij ik toch weer netjes alle benodigde shots af kon vinken in mijn hoofd.

Terwijl we onderweg waren naar de droomlocatie beloofde ik plechtig aan mijn second shooter dat zijn time to shine eraan zou komen. Klooster Bethlehem in Haren in combinatie met de dagplanning maakte dat ook zeker noodzakelijk.

Ik had samen met de fotograaf min of meer afgedwongen (of zoals Mark Rutte zou zeggen ; dringend geadviseerd) dat het aankleden het beste plaats kon vinden op locatie. En zo kwam het dat wij met de beeldcrew uitkeken op een grote parkeerplaats waar helemaal achteraan door een groot hek de bruidegom zou aankomen op het klooster.

Drone in de lucht, twee camera’s paraat en een knikje naar de fotograaf vormden de aanzet tot het vastleggen van de aankomst. Dat het shot uiteindelijk helemaal goed uitpakte vanuit alle hoeken was een bonus, maar natuurlijk ging ik in de nabewerking voor het droneshot.

De bruid was inmiddels binnen en ik stuurde de second shooter met de mannen mee om daar de voorbereidingen vast te leggen. Het aankleden van de bruid, met haar zussen in een prachtige ruimte was meer dan waar we op konden hopen. Wat een gave beelden werden dat. We legde de laatste details en de first look met vader nog vast en verplaatste ons naar de ruimte waar inmiddels de bruidegom klaar was om zich aan te kleden. Ook daar maakte we gebruik van de raampartijen waardoor het licht prachtig binnenviel.

Voor de first look kozen we de prachtige plek aan de voorkant van het klooster, met een fontein en veel groen. Voor de fotoshoot hoefde we dus ook niet te verplaatsen, er was meer dan genoeg moois in en om de locatie om het bruidspaar mooi te laten uitkomen.

Tijdens de ceremonie moesten we (zoals eigenlijk altijd) vanaf het begin superscherp zijn. Nu misschien nog wel meer, omdat het bruidspaar werd getrouwd door een goede vriend. Dat was voor iedereen behalve het bruidspaar een verrassing en dus moesten we zowel de reactie van het het koppel, als van het publiek, maar ook van de gelegenheidsbabs zelf vastleggen. Een uitdaging waar we, door er van te voren goed over na te denken, helemaal geslaagd doorheen kwamen.

Dik compliment voor de vriend slash babs deze dag, want hij praatte het prachtig aan elkaar. Geloftes, speeches en een persoonlijk verhaal zorgde voor een lach en een traan bij zowel de gasten als het bruidspaar. Hoewel, zoals ik later heb begrepen is het de bruid gelukt om de hele dag niet te huilen. De dag zelf niet… maar daar kom ik later op terug.

Speeches, stukjes, filmpjes. Alles kwam daarna voorbij tijdens de borrel en de proost. Wat er voor de gasten, en dus ook voor ons als crew, klaar stond als zoetigheid zal ik me nog lang heugen. Zelf hadden we bij onze bruiloft gekozen voor Bossche Bollen, waarbij we een mega bol aansneden. Dit bruidspaar was ook creatief geweest en sneed een mega gevulde bolus aan. Mijn favoriete gebak uit het mooie Zeeland. Terwijl de gasten zich tegoed deden aan een lekker BBQ buffet. Kregen wij ook een heerlijke crewmaaltijd voorgeschoteld. Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten gingen we naar de feestzaal om daar de opstelling voor de aanvang van het feest te bepalen. Daar was namelijk ook alles uit de kast gehaald om de gasten een onvergetelijk feest te geven. Bijzonder hieraan was dat het een thema feest zou zijn. Great Gatsby stijl. De gasten zouden zich omtoveren in deze stijl en het bruidspaar had er zelfs voor gezorgd dat iedereen die dat vergeten was (of misschien niet wilde) nog attributen had om uit te kiezen.

Wij zelf hadden ook nog en verrassing. In mijn vakantie heb ik namelijk met de fotograaf afgesproken om ook volledig in thema te gaan die avond. Dus nadat we bekeken hadden hoe de feestzaal er inmiddels bij stond, gingen wij stiekem ook voor de metamorfose. Dat het bruidspaar ons in eerste instantie niet herkende zegt denk ik wel genoeg. Het werd in ieder geval ontzettend gewaardeerd en daar hebben we het uiteindelijk natuurlijk voor gedaan.

Een mega vette openingsdans, volledig in stijl werd vastgelegd door de vooraf opgestelde camera’s waardoor we geen moment miste. Ook de (wederom) verrassing voor het bruidspaar, namelijk een flashmob, konden we op die manier perfect vastleggen. Het enthousiasme waar de dans mee ontvangen werd was tekenend voor eigenlijk het complete traject van mij met hen. Enthousiasme, een klik en wederzijds vertrouwen vanaf de eerste kennismaking tot aan de reacties op de films. Waar de bruid de hele dag zo haar best had gedaan om geen traantjes te laten. Kwam bij het zien van de teaser misschien alles er wel uit.

Dat zij mij belden om persoonlijk over te brengen hoe de teaser was beleefd zegt misschien wel alles over dit koppel.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read