Trouwlocaties

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read
Trouwlocaties

Start Trouwseizoen Videograaf Trouwfilm

Wanneer ik deze blog schrijf is het nog een kleine drie weken voordat het trouwseizoen los barst en n wat mag ik een boel bruiloften filmen dit jaar. Dat ik net zo veel bruidsparen blij mag maken met een trouwfilm maakt me erg enthousiast. Mijn werk als videograaf brengt me dit jaar weer op heel veel mooie plekjes. Sommige daarvan zijn nieuw voor me, andere ken ik op mijn duimpje. Op welke plekken mag ik dit jaar de grote dag vast leggen? Een rondje langs de verschillende trouwlocaties.

Trouwlocaties

Het seizoen begint voor mij op een bekende plek, namelijk De Gouden Leeuw in Vessem. Hier heb ik verleden jaar al een bruiloft gehad en ik weet nog dat ik me verbaasde over het het verschil tussen wat je van buiten af ziet, en wat er achter schuil gaat. Wanneer je aankomt zie je een mooi restaurant, maar wel eentje die je misschien wel haast in elk brabants dorp kan vinden. Als je vervolgens naar binnen gaat en richting de binnenplaats loopt, waan je je echt in een andere wereld. Prachtig groen, een mooie grote boom waaronder prima een ceremonie plaats kan vinden. Ruimte genoeg om je gasten de hele dag te verwennen.

Vervolgens ga ik in dezelfde maand naar de Sonnerie, in Son en Breugel. Die locatie ken ik van feestjes, maar ik ga er voor het eerst een bruiloft meemaken. Een historische trouwlocatie met heel veel mogelijkheden om bijzondere plaatjes te schieten.

In Mei mag ik voor het eerst het Boshuys aandoen, in mijn eigen dorp. Ik ken die locatie natuurlijk wel al goed, ik heb daar al ooit het een en ander mogen vastleggen, maar een bruiloft is voor het eerst. Een romantische locatie in een bosrijke omgeving waar ik erg naar uitkijk.

Daarna mag ik voor het eerst de provincie Limburg aan doen. In Maastricht leg ik in de Celle Broeders Kapel een huwelijk vast

De maand Juni kent een droomstart met de eerste strandbruiloft van dit jaar. Op ruim 2,5 uur rijden in het plaatsje Ter Heide, aan de kust. Een bruiloft waar ik vanzelfsprekend ook erg naar uitkijk gezien de locatie.

Via de voor mij bekende locatie Cocody in Geldrop, sluit ik vervolgens de maand af op de immens populaire datum 23 juni, gewoon thuis in Terheijden. Maar dat is wel thuis 2.0, want met de ruimte en ideeën die dit bruidspaar heeft gaat dat niets onder doen voor een trouwlocatie. Sterker nog, deze gaat menig trouwlocaties toppen.

We razen door in juli, waar het begint met een thuiswedstrijd. Een locatie die ik van binnen en buiten ken. Sunrise Aquabest. Ik zal daar later dit jaar nog eens terugkeren.

Een week later weer een bruiloft op eigen locatie in Herpen. Maar ook deze locatie doet niets onder voor een gehuurde trouwlocatie.

Augustus is gekkenhuis, waar weekenden tussen zitten met twee bruiloften achter elkaar. Hier doe ik achtereenvolgens Klooster Bethlehem in Haren, Inniesto Asten, Landgoed Eijkenburg in Eindhoven, Brasseriepark Leiderdorp en Buitengoed de Bollen in Oirschot aan. Voor mij zijn alleen Inniesto en Buitengoed de Bollen locaties waar ik al eerder ben geweest. Super uitdagende trouwlocaties dus!

Ook september is een lekker drukke maand, die start met de tweede strandbruiloft dit jaar op Beachclub Natural High in Ouddorp. Waarna ik de volgende dag klaar mag staan in Sint Oederode, op Kasteel Henkenshage. Op die laatste locatie kom ik in oktober mogelijk nog een keer terug. Een week later al, in het mooie Bergen op Zoom bij Le Bouleau. Ik sluit de maand af in mijn vertrouwde woonplaats. Op Aquabest.

De toetjes in oktober zijn locaties in Vught en opnieuw Cocody in Geldrop. Waarna de kers op dit trouwseizoen tot nu toe ligt in december op Kasteel Maurick in Vught. Op dit moment staan er nog wat kennismakingen gepland. Dus wie weet wat voor locaties er nog bij gaan komen!

Veel mooie locaties dus waar ik erg naar uitkijk. Wellicht geeft het je inspiratie wanneer je zelf gaat trouwen. Denk dan in ieder geval aan een videograaf. Want ik kan beschrijven wat ik wil hier, beknopt of uitgebreid. Maar de herinnering aan deze locaties, op beeld, zijn niet te overtreffen in je geheugen of op schrift.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read