Roland en Simone

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Roland en Simone

Goede Vrijdag 2022, voor Roland en Simone geen Betere, maar de Beste Vrijdag. Hun grote dag was dan eindelijk aangebroken. Tijdens het kennismakingsgesprek in Maart was vrij snel duidelijk dat we de eigenschap enthousiasme gemeen hadden. Tegenover me zat een vrolijk kletsend koppel en waar ik van mezelf altijd al vrij goed in de babbel zit merkte ik dat dit aan de andere kant van de tafel hetzelfde was. De levensloop van dit bijzondere samengestelde gezin werd me in een kleine twee uurtjes helemaal duidelijk. Mede omdat er meteen werd toegezegd dat ik voor hun de perfecte videograaf zou zijn zat ik met een big smile in de auto terug. Ik kon niet wachten tot het zover was.

Op Goede Vrijdag was het dan eindelijk zover. Vroeg in de ochtend was ik bij de bruid alwaar het al een drukte van belang was met de kapster en de rondlopende kroost. Ook de bruidegom was op dat moment nog aanwezig en met wat kunst en vliegwerk werd voorkomen dat het koppel elkaar al zag voor het grote ophaalmoment. Roland vertrok uiteindelijk naar een ander deel van Helmond om zich daar klaar te maken. Ik volgde hem nadat ik genoeg mooie beelden had van Simone in de hair & make-up.

Bij de locatie waar Roland zich klaarmaakte was het sfeertje relaxt. Als altijd stonden die beelden er in no-time op waardoor ik weer snel terug kon naar Simone voor het aantrekken van de jurk. Daar was het op dat moment nog drukker geworden en voelde ik wat lichte spanning gezien de tijdsdruk die er op het ochtendprogramma zat. In het draaiboek was me dat al duidelijk, maar voor Simone was dit even een momentje dat ze tijd voor zichzelf nodig had. Wij gaven haar dat, waardoor het aantrekken van de jurk niet in de film is beland. Maar op dat moment is het gevoel van de bruid belangrijker dan het eindresultaat van de film. Al zal niet iedereen het daar mee eens zijn. Ik heb dan respect voor de wensen van de klant.

Vanaf het ophaalmoment dat prachtig vastlag op beeld, vertrokken we direct naar Kasteel Helmond. Dat ik daarvoor alleen kende als het Kasteel van Sinterklaas. Maar in deze setting ademde het romantiek uit, prachtig. In de film zit een beeld waarbij Roland tegen de achtergrond van het kasteel een foto van zijn overleden moeder in zijn binnenzak stopt. Dat beeld zegt voor mij heel veel over deze dag. Ook Simone had een foto bij in de zijkant van haar jurk. In de knusse (en warme) trouwzaal voltrok zich vervolgens een op cabareteske wijze geleidde ceremonie. Compleet met tranen, geëmotioneerde (grote) kinderen, veel lachen en fijne geloftes. Dat de Spotify-lijst even niet meewerkte kon geen verandering brengen aan de perfecte wijze waarop deze verliep.

In de kasteeltuin werd tegen een prachtige achtergrond (het kasteel dus) geluncht en met een dubbeldek bus vertrokken de gasten vervolgens naar de nieuwe (en laatste) locatie van de dag. Duidelijk was al (en werd nog meer) dat dit voor het bruidspaar het belangrijkste deel van de dag was. Maar liefst 7 (!) uur vermaakten we ons op Aquabest, aan het water, waar werd geborreld, gelachen gedanst en gegeten alvorens het feest in festivalstijl kon losbarsten. Door de bewust gekozen DJ die lekkere danceplaatjes mixte was het echt een soort mini Lakedance. Precies wat Roland en Simone voor ogen hadden.

Tot in de late uurtjes werd (flink) gedanst en gedronken en om 02:00 vetrok ik moe, maar zeer voldaan!

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read