Joy en Rik

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Joy en Rik

Joy en Rik

Bij het eerste kennismakingsmoment was er al meteen een klik met dit heerlijke stel. Ik kon niet wachten om de grote dag voor deze lieve mensen vast te mogen leggen. Van zenuwen bij de bruid op het moment dat ik binnenkwam en de eerste beelden vast begon te leggen was dan ook geen sprake. Het voelde natuurlijk. Ik had de broer van de bruid een camera meegegeven om zijn voorbereidingen vast te leggen, dit was uiteindelijk prima bruikbaar en leverde ook wel wat 'deleted scene' materiaal op. Normaal gesproken leg zelf bij zowel de bruid als de bruidegom de voorbereidingen vast. Maar soms laat dat het qua timing niet toe. In dit geval pakte dat prima uit, de beelden die ik uiteindelijk kreeg vanuit het huis van de bruidegom waren leuk en verrassend goed geschoten.

In het ouderlijk huis van de bruid was het inmiddels een komen en gaan van daggasten, en dat kwam de sfeer ten goede. Er was weinig stress, de visagist en kapster deden hun ding zodat ik tot in de kleinste details mijn beelden kon maken. Na het vaste 'we zijn onderweg' appje vetrok de bruid naar boven om haar jurk aan te trekken en vervolgens toch enigzins gespannen te wachten op haar aanstaande man.

Bij de voordeur werd gekozen voor een 'first look' moment waarbij de bruidegom zich pas omdraaide nadat de bruid hem had aangetikt. Dit geeft mij de kans om vanuit beide hoeken de reactie vast te leggen. Super.

Na een prachtige fotoshoot in de kasteeltuin Geldrop, waar ik voor het eerst kon experimenteren met de slowmotion opnames van mijn camera, begaven we ons richting de locatie voor de ceremonie en het feest. Ik was er al eens eerder geweest en het lag wederom prachtig bij. Aan het water, met een trap richting het 'altaar' waardoor ik supermooie hoeken had waaruit ik kon filmen.

De broer van de bruid had de eer om de taak als BABS op zich te nemen. Hierdoor werd dit een zeer persoonlijke en erg mooie ceremonie. Door de vele anekdotes die uit 'first hand' werden opgelepeld werd er ook veel gelachen natuurlijk. Ik moet echt complimenten geven aan de manier waarop hij dit deed. Als een volleerd BABS praatte hij de ceremonie aan elkaar en vergat daarbij niet de pichtplegingen die verwacht worden voor een geldige sluiting van een huwelijk.

Na het diner met de nodige speeches was het tijd voor een heuse kinderdisco, waarbij er even plek en tijd was voor de belangrijke personen in het leven van de bruid, de kinderen en ouders van haar opvang. Ik heb hier uiteindelijk zoveel beelden geschoten dat ik hier een aparte film van heb gemaakt. Een kinderdisco aftermovie. Daarna ging het voor de volwassen gasten tot in de late uurtjes helemaal los.

Een prachtige dag, op een fantstische locatie met een geweldig bruidspaar. Deze dag was er eentje om nooit te vergeten.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read