Sander en Sanne

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

1 minute read
Sander en Sanne

Het belangrijkste voor ons, is het feest. Dat werd me heel duidelijk werd gemaakt in het kennismakingsgesprek. Een enthousiast en superlief stel zat tegenover me en vertelden dat ze écht alles inzetten op de video. Geen fotograaf aanwezig (al was dat op de dag zelf uiteindelijk wel, een bekende), ze gingen voor de bewegende beelden. Het verhaal.

Terwijl we de dag doornamen kwam ik tot de conclusie dat de mooiste stukjes inderdaad richting, of op het feest zouden zijn. Maar ik vond ook genoeg potentiele pareltjes in de rest van de dagdelen. Vooral door het ontzettend relaxte draaiboek met veel ruimte voor het Brabantse gekeuvel, gedrink en gegeet. Ik zag het wel zitten.

Op de verjaardag van mijn dochter (tja, het was niet anders) vertrok ik richting Son, met een partner in crime voor de dag. Hij wilde wel eens meemaken hoe het was om een dag mee te draaien met me. Daar sta ik altijd voor open, extra handjes zijn op dit soort dagen sowieso altijd welkom. Tegen het zeer schappelijke elf uur in de ochtend kwamen we aan bij het huis van het bruidspaar, waar de bruid zich klaarmaakte. Nogmaals werd me verteld dat dit écht niet belangrijk was op deze dag, maar ik schoot toch mijn beelden. Tussendoor vertrokken we naar Son, waar de bruidegom zich gereed zou gaan maken. Daar waren ook de kinderen en dat levert sowieso altijd mooie plaatjes op.

Na het ophaalmoment stond een lang chill/borrel/taart moment gepland. Onder het genot van heus entertainment (erg leuk) verbleven we enkele uren aan huis. Alvorens het belangrijkste deel van de dag kon aanvangen. Een partybus draaide de straat van het bruidspaar in en met een geplande omweg (om wat te eten) vertrok deze met de gasten richting de avondlocatie. Een super sfeervol après ski-achtig café bij Adventure and Thrill in Best.

Een compleet apart draaiboek voor het avonddeel werd van minuut tot minuut afgewerkt, maar het liep allemaal als een trein. Precies zoals het bruidspaar voor ogen had, zodat ik het ook precies zoals afgesproken kon vastleggen. Met de ceremonie door BABS Jeroen Smits (erg grappig), een optreden van artiest Bart van Dishoek (erg gezellig en goed) en een bijzonder lied voor de bruidegom, speciaal geschreven en gezongen door één van de aanwezige gasten (met alle input van de bruidegom) en een spetterend eindfeest met lekker draaiende DJ, was dit echt wel een heel tof deel van de dag.

In de nabewerking was het even schakelen, want dit was anders dan anders. Maar de complimenten van een meer dan tevreden bruidspaar vielen me bij de aflevering van de beelden ten deel. En daar doen we het natuurlijk allemaal voor.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read