Janneke en Mathijs

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read

The Perfect Wedding

Recensie Janneke en Mathijs

Wat een aanvulling in de weg ernaar toe, de dag zelf en erna! Het voor genieten kon beginnen met de enthousiaste en betrokken manier van kennismaken! Wesley is een gedreven en kundige professional die onze dag met een lach en een traan laat na genieten! Wat een prachtige beelden en mooie muziek, elke keer weer opnieuw laat ik het iedereen met trots zien hoe mooie beelden Wesley en Kim hebben gemaakt!} ...

Soms krijg je berichtjes of aanvragen waardoor je weer even helemaal terug gaat in de tijd. In dit geval naar de Middelbare school. Een oud schoolgenoot ging trouwen en wilde graag mij als videograaf. Na een heel gezellig gesprek werd de knoop al snel doorgehakt en zou ik op 1 september 2023 de grote dag van dit mooie stel gaan vastleggen. Gezien de locatie(s) en dagindeling was het mij ook al vrij snel duidelijk dat ik hiervoor weer een beroep ging doen op mijn wederhelft als second shooter. Dat de bruiloft plaats zou vinden op het strand ergens op de grens van Zeeland en Zuid-Holland maakte dat alleen maar leuker. Want we plakte er een overnachting aan vast. Met als grote voordeel natuurlijk dat we in de ochtend niet ver hoefde te rijden en fris en fit aan de dag zouden beginnen.

Naast het regelen van oppas, moest er dus ook nog even een overnachting geregeld worden. Gelukkig is dat naast filmen één van de specialiteiten van mijn vrouw. De enige eis die ik mee gaf was om wel buiten het dorp te zoeken waar de bruiloft plaats zou vinden. Want ik wist dat een groot deel van de gasten, inclusief het bruidspaar, ook zou overnachten voor de bruiloft. Gelukkig vonden we snel een leuk knus hotel en was alles geregeld om de dag zorgeloos te kunnen beginnen.

Bij het detailgesprek was het al net zo gezellig als tijdens de kennismaking. Hier waren ook de ceremoniemeesters bij, waarvan ik er eentje ook al lang kende sinds diezelfde Middelbare schooltijd. Ik vertelde enthousiast dat wij een hotel geboekt hadden om lekker al vlakbij de locatie te zijn in de ochtend en al snel bleek dat wij uiteindelijk in hetzelfde knusse hotel hadden geboekt als het bruidspaar en de overnachtende gasten. Het hele hotel zat vol met de entourage voor deze bruiloft. We lachten er uiteindelijk maar om en het zou ook heel gezellig blijken. Maar redelijk ongemakkelijk voelde het wel even toen dat nieuws vers binnenkwam.

De dag voor de bruiloft genoot ik met mijn vrouw van al het moois dat de omliggende dorpjes te bieden hadden, bezoekt ik vast de locatie van de ceremonie en het avondprogramma en namen we wat drankjes met de gasten en het bruidspaar voordat we welverdiend onder de wol doken.

Een supermooi hotel, heerlijk bed, veel ruimte en aardige gastvrouwen, het kon niet op. Totdat bleek dat ook in de nacht de kerktoren naast onze kamer om het kwartier even liet horen nog overeind te staan. Dat werd een best slecht nachtje, maar op één of andere manier gaat er altijd wel een knop om wanneer er een bruiloft geschoten moet worden, de dag kon beginnen.

We legde de voorbereidingen van de bruid vast, de bruidegom, de first look. En terwijl de gasten zich naar het strand begaven in een geregelde touringcar, ging mijn second shooter mee naar de fotoshoot. Ik rondde af bij het hotel en vertrok ook naar de locatie op het strand waar de ceremonie onder een tent zou gaan plaats vinden. De weersvoorspellingen waren barslecht en zorgde er uiteindelijk voor dat we een unieke situatie hadden. Want waar het voor het grootste deel droog bleef, hadden mensen natuurlijk niet ingezet op een dagje strand. Hierdoor hadden we een zo goed als leeg strand als achtergrond van een intieme setting tijdens de ceremonie. Ook de fotoshoot en drone beelden deden vermoeden dat het complete strand voor deze dag was afgehuurd.

Tijdens het diner vonden de nodige speeches plaats die stuk voor stuk bevestigde wat ik de hele dag al kon voelen. Vriendschap, vrienden en familiebanden worden gekoesterd. Als er een overtreffende trap bestond van dat woord dan zou dat van toepassing zijn. Het was meer dan koesteren. Het doel van de hele dag was om het iedereen die aanwezig was op de bruiloft de beste tijd te geven die mogelijk was. Ook ons als crew. We hebben dit ontzettend gewaardeerd en het maakte de dag voor ons ook een feestje.

Op de feestavond verdeelde ik de aandacht met mijn vrouw tussen de dansende menigte binnen en de groepjes die een videoboodschap op verzoek inspraken buiten. Na de laatste mooie woorden pakte we onze spullen in en vertrokken we weer richting Brabant. Het was laat, ik was moe, ik had de volgende dag vroeg in de ochtend weer een bruiloft, maar ik dacht terug aan hoe mooi de dag was geweest en kreeg een flink stuk energie terug.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read