Luuk en Lian

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Luuk en Lian

Luuk en Lian

Op het eerste berichtje van dit koppel moest ik helaas een vervelend bericht terug sturen met daarin de mededeling dat ik hun datum niet beschikbaar was. Maar nadat het oorspronkelijke koppel me liet weten dat zij niet voor een videograaf zouden gaan kon ik na een dag alweer een berichtje terug sturen met het goede nieuws. Gelukkig waren ze nog niet echt verder gaan zoeken en konden we het kennismakingsgesprek plannen.

Daar merkte ik al vrij snel dat ook dit paar graag een relaxte bruiloft wilde vieren op hun manier. Zij huurde een complete locatie af waarin ze alles zelf gingen of lieten verzorgen. Ik heb het idee dat dit sowieso een trend is, en die bevalt me wel. Met een dosis goeie zin stapte ik op 18 juni 2022 met al een kleine 25 graden op de vroege ochtend in de auto naar Loosbroek. De complete Heische Hoeve stond tot hun beschikking en met veel mooie plekjes leek het alsof we steeds op een andere locatie een onderdeel van de dag meemaakte.

Gezien de temperatuur (35 graden!) was de oorspronkelijk bedachte plek voor de ceremonie geen goed idee, maar net zo makkelijk werd door de planners van Trouwchicks een ceremonie setting in de schaduw opgebouwd. Verder kon alles wel plaatsvinden zoals al was bedacht waarbij het klaarmaken van de bruid zelfs buiten op het terras van de bruidscottage gedaan kon worden. Mooie plaatjes met bosrijke achtergrond waren het resultaat.

Ondertussen was de dronevlieger ook gearriveerd en hij kon los op deze grote lap grond. In combinatie met het weer zijn dit ook echt prachtbeelden geworden. Terwijl wij met het bruidspaar de juiste setting zochten voor een mooie ‘first look’ vloog hij honderden meters van links naar rechte en van boven naar beneden om zo goed vast te leggen hoeveel ruimte dit bruidspaar vandaag tot hun beschikking had.

De ceremonie werd geleid door de broer van de bruidegom, wat altijd extra veel lading geeft en een persoonlijk tintje aan dit deel van de dag. Prachtig werd er gesproken en na het jawoord werd er geproost, gespeecht, whiskey gedronken en sigaren gerookt door zowel de mannen als de vrouwen. Het was op deze hete dag een prachtig geheel. Terwijl de gasten zich tegoed deden aan de drankjes werd op een locatie naast de ceremonieplek de bbq opgebouwd.

Dat dit niet een normale bbq zou worden werd duidelijk toen de kok zelf het woord nam en op een gezellige, en inspirerende manier uitlegde dat je bij hun geen spekje of hamburgertje op de bakplaat hoeft te verwachten. Dit werd bevestigd door by far het beste crewfood dat ik ooit heb gehad. Ik was weer opgeladen voor de feestavond.

De planners en stylisten toverde het binnen gedeelte die middag om tot een prachtige feestzaal waarbij de overhitte gasten zich in de koelte van de airco tegoed deden aan de nodige drank en versnaperingen. Zelf vertrok ik na een uurtje met meer dan genoeg beelden om het verhaal van deze dag te kunnen vertellen in de eindfilms.

Moe, verhit maar volgegeten en tevreden stapte ik de verdiende aircobubbel van mijn auto.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read