Richard en Patricia

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read
Richard en Patricia

The Perfect Wedding

Review Richard en Patricia

door wesley kunnen we iedere dag onze bruiloft opnieuw beleven. Echte emoties worden vastgelegd, de mooiste momenten worden uitgelicht en het verhaal van je bruiloft wordt verteld. daarnaast is wesley prettig in de omgang. weet gehoor te geven aan je wensen en speelt feilloos in op situaties.} ...

Een warme, hele warme vrijdag in juli. Zo eentje waarbij je vooraf al weet dat je vier shirts extra mee moet nemen als videograaf. Een mooi stel dat bij de kennismaking aangaf nog te twijfelen tussen mij en een andere videograaf. Detail, die andere videograaf had een totaal verschillende stijl (Cinematic)

Ik heb dit bruidspaar daarom eerst maar even wat huiswerk gegeven na een gezellige kennismaking. Ga kijken welke stijl het beste bij jullie past. Het maakt of breekt jullie video. Daarbij heb ik natuurlijk mijn best gedaan om ze te overtuigen van mijn stijl. Uiteindelijk kreeg ik al vrij snel een telefoontje met een volmondig JA.

De bruidegom was een heerlijk drukke verschijning, de bruid een prachtige vrouw. Met de ceremonie op kasteel Geldrop en een fotograaf waar ik graag mee samenwerk, genoeg ingrediënten om de dag op geweldige manier vast te leggen.

Ik melde me die ochtend al vroeg in Geldrop, waar de bruid zich klaarmaakte. De jurk al mooi op een mannequin tentoongesteld in het midden van de kamer, hierdoor kon ik mooie shots maken van de bruid met op de achtergrond al haar mooie jurk. De sfeer was relaxed, er werd alle tijd genomen voor make-up en haar. Later bleek, iets te veel tijd waardoor we naar de first look toe toch nog wat haast moesten maken.

Mijn uitstapje naar de bruidegom gaf me nog meer enthousiasme dan dat ik al had. De bruidegom was, zoals gezegd, vrij druk. En door de zenuwen werd dat natuurlijk alleen maar versterkt. Ik ging hier zoals ik altijd doe lekker in mee en samen met de getuige hebben we die ochtend vaak smakelijk gelachen om de drukheid en chaos die de bruidegom veroorzaakte. Ik bedoel dat in de goede zin van het woord, want we hebben samen een geweldige ochtend beleefd.

Terug naar de bruid waarbij ik af en toe voorzichtig op mijn horloge keek omdat de first look gepland op een tijdstip waarvoor we eigenlijk al hadden moeten vertrekken. De jurk moest toen nog aan. Gelukkig was er van stress bij de bruid totaal geen sprake, wat mij dan ook weer rustig houd.

We vertrokken uiteindelijk richting de tussenstop, waar de first look plaats zou vinden op de plek waar zij elkaar ontmoet hadden. Bijzonder en mooi om dat als locatie te kiezen. Daarna snel door richting Kasteel Geldrop, waar de ceremonie was. Aankomst was in twee Rolls-Royces en onder begeleiding van een live-zanger werd het bruidspaar naar binnen gehaald. Toen tijdens de ceremonie bleek dat de bruidegom in alle haast zijn geloftes thuis in de keuken had laten liggen kreeg ik het even benauwd. Hij sprak uit zijn hoofd (en hart) zijn aanstaande vrouw toe. Het had eigenlijk niet mooier kunnen zijn. Dat de bruid mij achteraf toevertrouwde dat dit nou precies is hoe haar (nu) man is, ze dit dus wel had verwacht en dat ze dit juist zo geweldig vind aan hem, deed me inzien hoe goed dit stel bij elkaar past.

Vanaf Kasteel Geldrop vertrokken we naar ’t Uilenest waar de rest van de dag was gepland. Dat het 34 graden was inmiddels hielp niet echt mee in alle geplande activiteiten maar mocht de pret niet drukken. We maakte er gewoon een extreem lange borrel van waarbij ik veel tijd doorbracht met de andere gasten en me daardoor ook weer gewoon gast voelde.

Ik kreeg dezelfde gangen voor mijn neus als de gasten, fantastisch eten was dit. Af en toe kwam er een gast bij me staan voor een praatje en een lach. Ik voelde me helemaal thuis ondanks dat dit hele lange uren zijn natuurlijk.

De openingsdans op de feestavond moest nog vastgelegd worden, deze was niet echt geoefend werd me verteld. Maar zoals zo vaak al vandaag bij dit bruidspaar, dat zou wel goedkomen hoor…. En dat kwam het. Ze danste er vrolijk op los, alsof er geen 60 man omheen stonden en ze even alleen waren op de avonden die ze zo vaak samen hebben beleefd.

Helaas was het dusdanig warm dat er tot ver na de openingsdans veel mensen buiten stonden. Dat is begrijpelijk, maar voor bruidspaar, DJ en gasten die wel binnen zijn natuurlijk altijd wat minder. Ik had niet het idee dat dit de avond op wat voor manier dan ook minder leuk maakte voor het bruidspaar. En ook dat paste weer precies bij de gehele dag. Komt allemaal wel goed, het wordt gewoon gezellig, zoals wij zijn.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read