Mariska en Frank

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Mariska en Frank

Mariska en Frank

Toen ik in februari via de website een contactfomulier ontving van dit koppel was al direct duidelijk dat ze heel bewust op mijn stijl waren afgegaan met het zoeken naar de juiste videograaf voor de grote dag. Nu vind ik dat sowieso al erg belangrijk, maar uit het berichtje sprak écht enthousiasme en waardering voor de beelden. Voor mij natuurlijk geweldig om te horen, maar je moet het dan natuurlijk aan de ene kant wel waarmaken en aan de andere kant moet de klik er dan nog zijn. Anders ga je noot een gelukkig huwelijk aan (tussen videograaf en koppel dan in dit geval).

Onderweg naar Vlijmen dacht ik daar nog wel even aan, maar meestal is enthousiasme wel een gemeenschappelijke eigenschap tussen het toekomstig bruidspaar en mezelf dus ik verwachtte dat het wel goed zou komen. En dat kwam het. 11 juni 2022 was ik de videograaf op de grote dag.

Alles vond plaats op één locatie. Een geweldig voordeel voor zowel de foto- als videograag, wanneer de planning niet te strak is. En dat had dit koppel goed begrepen. Ze wilde zelf ook optimaal kunnen genieten van hun trouwdag en hadden veel rustmomenten ingebouwd. Hierdoor had ik alle tijd om van het ene belangrijke deel naar het andere te gaan. Zowel de bruid als de bruidegom maakte zich klaar in dezelfde ruimte, dit was logistiek gezien prima geregeld zodat ik a) van beide prachtige beelden kom maken en b) de ‘first look’ niet per ongeluk op de gang plaats vond. Deze was namelijk bedacht op een prachtige plek, ergens vlak naast de locatie.

Eigenlijk waren er twee ‘first looks’, want ook voor de vader van de bruid was een speciaal moment bedacht. De emotie die vrijkwam bij dat moment kon ik ondanks de krappe ruimte mooi met twee camera’s vastleggen. Die camera’s sleepte ik tien minuten later naar de locatie voor hét moment van de ochtend. De first look van het bruidspaar. Een lang uitgestrekt bospad was het toneel voor de mooiste first look beelden die ik tot nu toe heb weten vast te leggen. Met beide camera’s legde ik dit geheel vast waarbij ik het met één van de camera’s heel spannend kon maken door te spelen met de focus. Het was een emotioneel moment voor het selecte groepje dat hierbij aanwezig mocht zijn

Daarna vertrokken we voor de fotoshoot naar de locatie waar de bruid ook ten huwelijk was gevraagd. Water, ven, bomen en zand, alle ingrediënten om in korte tijd veel verschillende beelden te schieten. En na een lekkere lunch en wat rust kon de ceremonie langzaam gaan beginnen. De band (ook heel bijzonder) maakte zich klaar en bij de soundcheck viel me al op wat een relaxte en goede band dit was. Dat beeld werd alleen maar versterkt toen de eerste klanken van het oploopnummer de bruidegom en bruid begeleidde naar hun bank.

Na speeches van beide vaders en emotionele (en grappige) geloften gaven ze elkaar het jawoord tegen een prachtige setting op de achtergrond. Ik werd alleen maar vrolijker gedurende de dag door de beelden die ik schoot. Het boeket werd gegooid vanaf een balkon, waardoor ook dat weer net wat mooier vast te leggen was dan normaal en de gasten maakten zich klaar voor het eten. Nadat ik zelf ook weer brandstof had voor het laatste deel van de dag installeerde ik in de feestzaal vast de tweede camera op hoogte om de openingsdans uit twee hoeken vast te leggen.

Het feest, dat nog tot in de late uurtjes is doorgegaan, verliet ik na een uurtje. Ik had wat ik wilde. Mooie beelden op een mooie dag, van een minstens zo mooi bruidspaar.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read