Kim en Svend

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read

Trouwfilm Kim en Svend, Maastricht

Kim en Svend, die ik al kende als ouders van mijn dochters ‘bestie’, waren al heel snel heel duidelijk. Jij moet onze grote dag vastleggen samen met Kim en daarna ben je gast.

Makkelijker gezegd dan gedaan, dat gast zijn. Want als je op zo’n mooie locatie je grote dag af sluit, dan kan ik echt de camera niet links laten liggen. De drone overigens ook niet.

Bij de kennismaking was mij al duidelijk dat dit een geweldige omgeving zou gaan zijn voor de bruiloft, eentje waar je er als videograaf maar een paar per jaar van zult hebben.Doordat wij elkaar bijna dagelijks aan het schoolplein zien en door onze bevriende dochters ook vaak daarbuiten, hadden we al heel veel voorpret en wist ik zeker dat dit een topdag zou gaan worden.

Met een licht zonnetje en fijn temperatuurtje vertrokken we vroeg in de ochtend richting het mooie Limburg. De zon verdween uiteindelijk in de achteruitkijkspiegel en we checkten nog een keer of we de weersvoorspelling wel goed hadden bekeken. Het zou een perfecte dag gaan worden voor film, maar het was nu wel erg bewolkt. Aan zo’n beetje het einde van de A2 heb je altijd zo’n stuk wanneer je ineens ziet hoe mooi het zuidelijk Limburg is. Dan kijk je al helemaal uit over de heuvels vanachter je stuur. Het was me nog steeds wat te bewolkt, maar toen we aankwamen bij de B&B waar het bruidspaar zich zou klaarmaken trok het helemaal open.

Het plekje ademde een ontspannen sfeer waarin wij ons zeer welkom voelde, waardoor de dagstart veel beloofde voor het verloop van de bruiloft. Veel (heel veel) tijd was ingepland voor een relaxed verloop van de dag. Dit werd meteen duidelijk toen wij vanaf aankomst tot aan de first look maar liefst 4 uur de tijd hadden voor het schieten van de voorbereidingen, eten, chillen en genieten.

Waar de dames zich klaarmaakten in de slaapkamer met een hele gave lichtinval, vertrokken de heren nog even te voet naar een prachtig landgoed voor een goed stuk échte Limburgse vlaai (het zou niet de laatste zijn die dag). Ik liep wat eerder terug naar de B&B zodat ik wat kon eten en maakte me klaar voor het vastleggen van het aantrekken van jurk en pak.

Het belangrijke First-Look moment naderde, de zenuwen namen wat toe toen zowel bruid als bruidegom (evenals de kinderen) zich in jurken en pakken hesen. We bedachten buiten samen met de fotograaf een mooi kader voor dit moment, en zoals zo vaak pakte het uiteindelijk allemaal weer prachtig uit voor iedereen. We lieten de bruidegom als eerste naar buiten komen en plaats nemen naast een mooie boom waardoor er een mooie schaduwval ontstond en we met de vaste camera nét over zijn schouder mee konden kijken naar de plek waar zijn aanstaande zou komen aanlopen. De bruid kreeg vervolgens het seintje en het magische moment van de eerste keer elkaar zien vond plaats.

De eerste locatie voor de fotoshoot was een industriële omgeving die zich verrassend goed leende voor een fotoshoot, ondanks dat het vrijdagmiddag in Maastricht was. De plek waar we daarna naartoe reden gaf zich aan het einde pas écht bloot waar we uitkeken op prachtige velden en uitkeken over Maastricht. Na een tussenstop voor het aansteken van een kaarsje in de Onze Lieve Vrouwe Kerk, kon de ceremonie beginnen. Een ambtenaar met een sprookjesachtig verhaal en veel humor maakte ook dit weer een feestje om te filmen. Geloften werden uitgesproken en uiteraard werd er naast een klein taartje voor het snijmoment, uitgebreid genoten van een goed stuk Limburgse vlaai naar keuze. Een verrassend stukje Maastricht vonden we het toen we richting de auto liepen voor de laatste plek van vandaag.

Het hele circus vertrok naar de locatie waar de dag werd afgesloten met een borrel, diner en een klein feestje. Mijn mond viel met elke kilometer dat we dichterbij kwamen steeds verder open en ik zag dat dit bij mijn wederhelft precies hetzelfde was. Wat een adembenemende locatie. Ik sprong uit de auto, pakte mijn drone en begon te vliegen. Omdat het even duurde voordat het bruidspaar aankwam, kon ik al veel mooie beelden vastleggen alvorens ik de aankomst filmde.

De borrel en het eten was precies wat je van deze dag mocht verwachten, een climax waar je u tegen zegt. Ik vloog nog wat met mijn drone en werd geroepen door mijn vrouw die een stukje verder was gelopen en haar ogen ook weer niet geloofde. Een prachtig stukje wandelpad, tijdens Golden Hour werd zichtbaar toen ik haar volgde.

Snel haalden we het bruidspaar en legde ook hier met de drone en camera’s nog wat beelden vast. In mijn hoofd wist ik al dat dit een heerlijk moment in de trouwfilm zou gaan worden.

We sloten af met een feestje (als gast) maar zoals gezegd, dat gastgedeelte ging toch niet helemaal zoals gehoopt, want met zo’n mooie groep mensen in zo’n omgeving moest ik toch gewoon blijven schieten

Terugrijdend over de A2 genoten we nog volop na van alle indrukken en in onze gedachten wisten we dat we het weer geflikt hadden. Een dag prachtig vastgelegd op beeld, precies wat dit bruidspaar verdiende.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read