Clemens en Michael

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read
Clemens en Michael

The Perfect Wedding

Recensie Clemens en Michael

Wesley van Shoot Creative Wedding heeft ons op onze trouwdag 13 uur lang bijgestaan, om zo de mooiste momenten vast te leggen op film. En wat is hij hier in geslaagd! We hebben van tevoren getwijfeld of een videograaf wel een meerwaarde was, maar deze twijfel bleek volledig onterecht: de diverse filmpjes zijn zo waardevol voor ons, we zijn er enorm blij mee! De professionaliteit straalt er vanaf! Wesley is ook een enorm prettige persoon om er de hele dag bij te hebben. Dat kregen we ook van onze gasten te horen, die vonden hem een leuke en geschikte kerel. Wij hebben als bruidspaar amper gemerkt dat hij bezig was met filmen, beter kun je het niet hebben. Een echte aanrader dus!} ...

In de zoektocht naar een geschikte videograaf kwamen Clemens en Michael uit Veldhoven bij mij terecht. Nadat ik in de afgelopen jaren al vaker de bruiloft van twee mannen mocht vastleggen, was het voor hen een prettig idee dat ik dat al eens had gedaan. Dat is verder niet persé anders, maar toch goed om daar al ervaring in te hebben. Je hebt immers wel wat andere momenten om vast te leggen, of beter gezegd ; je mist wat momenten om vast te leggen. Het jurkmoment en make-up vervalt immers volledig.

Daartegenover staat dat je dezelfde zenuwen, liefde en enthousiasme voelt. Misschien nog wel meer, omdat het helaas nog steeds niet overal ter wereld als normaal gevonden wordt, of zelfs triest genoeg verboden is.

Voor mij als videograaf was het er weer eentje om extra naar uit te kijken omdat de ceremonie en het vervolg van de dag plaats zou vinden op één van mijn favoriete locaties. Innesto Asten. Ik heb daar mijn vaste camerapunten, de audio kan goed worden opgenomen en ik kan me prettig bewegen tussen de gasten zoals ik het liefst doe. Ook wordt je daar als crew enorm goed verzorgd.

De ochtend van de grote dag begon in Veldhoven, waar beide mannen zich klaar maakten in hun eigen huis. Samen met twee goede vriendinnen van ze, zorgden we dat het logistiek en praktisch voor elkaar een verrassing bleef tot aan de first look. Vanwege het weer verplaatsten we die naar de huiskamer, dat is niet ideaal. Maar de emotie en blijdschap van het moment is er meestal niet minder om.

We vertrokken voor de Fotoshoot naar de Cacaofabriek in Helmond, een mooie binnenlocatie waar we de mooiste plaatjes schoten in een hele relaxte sfeer. Ik draaide weer lekker mee met de fotograaf zoals ik dat eigenlijk altijd doe en nam af en toe nog even mij momentje.

Ietsje eerder dan het bruidspaar en de fotograaf stapte ik in de auto richting Innesto in Asten. Ik heb altijd even wat tijd nodig om een en ander op te bouwen zodat ik me daar tijdens de ceremonie (of gehaast vlak ervoor) geen zorgen meer over hoef te maken. Bij Innesto weet ik dus inmiddels van de hoed en de rand waardoor ik dat zo voor elkaar had en nog even kon ontspannen voordat de eerste gasten arriveerden.

De ceremonie was een mooie, waarbij er diverse belangrijke gasten een woordje spraken richting het bruidspaar. Dit wordt niet zo veel gedaan de laatste tijd merk ik, maar heeft wat mij betreft echt een meerwaarde. Omdat ik altijd van te voren weet (daar zorg ik voor) dat er dit soort bijzondere zaken zijn tijdens een ceremonie, had ik ook een extra camera geplaatst op het spreekgestalte, zodat de complete voordracht vanuit meerdere hoeken goed werd vastgelegd.

Tijdens de borrel maakte we zoals altijd weer veel beelden van de keuvelende gasten, het aansnijden van de taart (bij Innesto altijd met een mooi groot mes als enige gereedschap... dus de enige optie om elkaar te voeren is met de hand). De groepsfoto's werden geschoten met nog een extra verzoek voor het bekende filmshot waarbij de gasten één voor één verdwijnen voor het kussende bruidspaar.

Bij het diner waren er nog enkele mooie speeches, kreeg ik zelf weer een heerlijk bordje voorgezet en konden we nog even relaxen voordat het feest zou losbarsten.

De locatie van de dansvloer gaf me ruimte om de openingdand uit meerdere hoeken vast te leggen (dat is soms wat passen en meten, maar hier is dat perfect). Het bruidspaar opende met een mix waarin ook Euphoria van Loreen zat. Ik wist dat daar ook een acoustische versie van was, dus in mijn hoofd was ik al weer bezig met de teaser. Ik wist daarna ook precies welke feestbeelden ik nodig had vanaf de dansvloer, maar ik hoefde er niet eens naar op zoek! Het barstte vrijwel meteen los en omdat iedereen al gewend was aan die camera (daar doe ik de hele dag mijn best voor) werden dat vette en spontane beelden.

Ik stapte in de auto tegen tienen, voldaan en ready om thuis te gaan backuppen. De volgende dag wachtte namelijk alweer de volgende bruiloft.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read