Kennismakingsgesprek Bruiloft

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Kennismakingsgesprek Bruiloft

Kennismakingsgesprek

We lijken allemaal we een beetje klaar met het uitstellen van bruioften vanwege de mogelijk nog geldende coronamaatregelen. Ik merk dat goed aan de kennismakingsgesprekken die ik deze week had met aanstaande bruidsparen. Het woord corona valt nog wel, maar het gaat toch vooral over het niet langer uitstellen van de bruiloft. Ik denk ook dat dat goed is, het zal toch een keer weer terug naar normaal moeten? Of we zullen moeten gaan leren leven in het nieuwe normaal. In beide gevallen horen bruiloften met veel gasten daar bij. Gelukkig lijken we met zijn allen dus weer vol goede moet voor 2022 wat betreft huwelijken.

Die kennismakingsgesprekken zijn een heel leuk onderdeel van mijn werk. Vaak is er alleen mail of whatsapp contact geweest en ga je dus voor het eerst live kennismaken met het koppel waarvoor je hoopt de grote dag te mogen vastleggen. Deze gesprekken zijn voor mij altijd een must. Ik wil live contact gehad hebben voordat ik op de stoep sta op de grote dag zelf. Sterker nog, ik plan altijd een week voor de bruiloft nóg een laatste gesprek om alvast de energie te proeven en te bespreken of alle besproken zaken nog steeds hetzelfde zijn en of ze er helemaal klaar voor zijn. Zelf vind ik dat ook erg leuke gesprekken en ik merk dat ook het aanstaande bruidspaar dit erg op prijs steld.

In de auto (of heel soms op de fiets) onderweg naar de eerste afspraak ben ik altijd een beetje gezond gespannen. Ik betrap mezelf zelfs op een beetje ritueel vorming vooraf. Soort bijgeloof zaakjes. Maar goed, gezonde spanning dus. Je weet tenslotte niet altijd van te voren hoe zo’n gesprek gaat lopen. Al merk ik door het schriftelijk contact vooraf vaak wel al of er een goede mogelijkheid is tot ‘de klik’.

Die klik, die is heel belangrijk. Als ík of het bruidspaar die klik niet heeft, dan geef ik altijd eerlijk aan dat ze het niet moeten doen. Ik ben tenslotte (normaal gesproken) de hele dag bij ze. Van ochtend tot avond loop ik rond en ben ik overal bij. Dat moet natuurlijk wel goed voelen! Je moet je prettig voelen bij de personen die een rol spelen op de grote dag. Dat gaat van de BABS tot aan de foto en/of videograaf en alle andere in personen in functie. Gelukkig kan ik zeggen dat ik de eerste bruiloft nog moet meemaken waar ik zonder die ‘klik’ deel van heb uitgemaakt.

Ik bereid dat kennismakingsgesprek dan ook bewust niet tot in de puntjes voor. Ik heb natuurlijk wel een checklist en weet ongeveer wat ik ga zeggen/vragen. Maar ik ga vooral uit van het verhaal van het koppel dat tegenover me zit. Waar twijfelen zij nog over, waarom willen ze een film. Wat ik probeer te doen is een zo’n informeel mogelijke sfeer neer te zetten voor het gesprek. Zo zit ik in elkaar, zo film ik, en zo zal het resultaat van de trouwvideo zijn. Ongedwongen, zoals ze zijn, zoals de dag was.

Mijn doel is om het koppel met een goed gevoel achter te laten. Een ‘dat was een relaxed gesprek’ gevoel. Zodat ze daarna rustig kunnen nadenken wat ze precies willen que video voor deze dag. Voor mezelf wil ik eigenlijk met datzelfde gevoel terug naar huis rijden.Dan is het voor mij prima verlopen . De kennismakingsgesprekken die ik afgelopen week heb gehad gaven mij dat gevoel ook. En uiteindelijk doe je het natuurlijk voor de opdrachten, maar fijne gesprekken voeren met enthousiaste koppels is toch echt wel een ontzettend leuk onderdeel van mijn werk.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read