Joey en Kelly

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read
Joey en Kelly

Na een eerste contact op 1 juni 2022 bleef het even stil. De aanstaande bruid Kelly vroeg hierbij de prijslijst op nadat ze mijn naam door had gekregen van de fotograaf. Dit komt uiteraard vaker voor, zowel het doorgeven van mijn naam als het stil blijven na het opvragen van informatie. Er komt natuurlijk ontzettend veel op je af wanneer je gaat trouwen. Je vraagt tientallen offerte’s op bij alle mogelijke diensten die je wellicht op je bruiloft gaat afnemen.

Wat ik mezelf heb aangeleerd is dat ik (mede door de druk en stress die er voor het bruidspaar al is) slechts één keer een herinnering stuur als ik nog niets heb vernomen. Soms komt daar een tweede bij wanneer ik bijvoorbeeld een aanvraag krijg voor dezelfde trouwdatum. Dat was ook het geval bij Kelly en Joey.

Toen ik ook daarna niets hoorde, heb ik de met potlood ingetekende datum uit de agenda gehaald en had ik er eigenlijk niet meer op gerekend.

Maar drie weken voor de trouwdatum kreeg ik ineens een appje van Kelly, of de datum nog steeds beschikbaar was en ik toch eens wilde komen praten. Uiteraard ben ik daar op in gegaan en werd me al snel duidelijk waarom dit gegaan was op de manier zoals het ging. Ik kwam binnen in een heerlijk druk huishouden. Drie kinderen, waarvan de jongste nog niet zo lang op deze wereld was. Een huis dat net verkocht was, een huis dat net gékocht was waar ze na de bruiloft eigenlijk direct zouden intrekken. Nee, dit gezin had geen rustig leventje en vaarde daar wel bij. Want wat zaten er enthousiaste mensen tegenover me.

Waar in eerste instantie ingezet werd op een paar uurtjes filmen, ook omdat gezien de korte tijd en met het nieuwe huis in de planning, het einde van het beoogde budget in zicht was. Merkte ik al snel dat de deur naar een langere aanwezigheid niet dicht was. Ik heb normaal gesproken ook geen pakket waarbij ik korter dan 8 uur aanwezig ben. Maar wilde daar, buiten het trouwseizoen, op zich wel over nadenken.

Al snel werd er gevraagd wat de voordelen van een wat groter pakket zouden zijn, en aan het einde van de avond, na het gesprek, werd het pakket voor 12 uur geboekt. We planden toch nog een detailgesprek, omdat ik dat nou eenmaal altijd graag doe. Dus een weekje later zat ik weer in Veldhoven om de laatste puntjes op de i te zetten.

Op 7 oktober was het dan zo ver. Ik arriveerde in Veldhoven, waar de bruid zich klaar maakte en trof daar de voor mij bekende fotograaf waar ik ook erg graag mee werk. Dat zijn dan altijd al wel grote voordelen op zo’n dag. Na een klein uitstapje richting de bruidegom, waar ook de jongste in een een mooi pakje werd gehesen vertrokken we weer naar de bruid. Daar stond het jurkmoment op de planning. En ook de twee meiden werden in mooie jurkjes gehesen. Klaar voor vertrek richting de prachtige trouwlocatie in Bladel.

Ik was al eens op Akkerzicht geweest, maar dat was tegen de avond. Toen was het al prachtig, maar nu lag het er echt schitterend bij. Het was mooi weer, zeker voor de tijd van het jaar en niets stond een mooie ceremonie in de weg. Alles klopte, de sfeer was relaxed en de, die ochtend nog geschreven gelofte van de bruid zou het nog een tikkeltje extra mooi gaan maken. De emotie tijdens de ceremonie van vooral de bruidegom was er eentje die in de boeken kon. Ik zie het natuurlijk vaker, maar deze zag ik niet helemaal aankomen en was daardoor extra speciaal. Gelukkig lag deze ook goed vast in beeld en geluid. Vooral dat laatste was een uitdaging in de winderige omstandigheden.

Tijdens de ceremonie heb ik ongeveer een kwart daarvan een hulpje (letterlijk) aan mijn hand gehad, in de vorm van de jongste dochter van het bruidspaar. Dat de kinderen zo op hun gemak zijn bij mij als videograaf is erg prettig, dan zijn ze dat voor de camera namelijk ook.

Na een lekkere borrel waar (en daar ben ik altijd blij om) veel tijd voor was ingepland, vertrokken we richting Vessem voor het diner en het feest. Ik was nog niet eerder op die locatie geweest en het verraste me eerlijk gezegd wat voor een prachtige plekken er schuil gingen achter het gebouw.

Nadat wij zelf als crew mochten bestellen van de kaart (altijd lekker!) en de speech tijdens het diner vast lag op beeld, was het tijd voor het feest. Ik had al eens eerder met Mr. DJ gewerkt en ook hier was het weer helemaal top. Het feest was vroeg op gang, waardoor ik me ook netjes kon houden aan mijn uren (ik ben nooit te beroerd om te blijven als ik niet alle beelden heb die ik wil). Maar in dit geval had ik die vrij snel. Een gave openingsdans waarbij de dansvloer direct vol stond.

Toen ik de volgende dag al de teaser verstuurde naar dit kersverse bruidspaar, waren zij al bezig in hun nieuwe huis. Drukke mensen, maar zoals gezegd, dit past bij hen. Ik zou het ze niet na doen.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read