Saskia en Johan

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read

Met de vrijdag nog in de benen stond ik deze mooie zaterdagochtend op om samen met mijn vrouw Kim, tevens mijn second shooter, te vertrekken richting Geldrop. Met een tussenstop een stukje verderop zodat ik zelf bij de bruidegom en zoontje kon blijven terwijl Kim mee ging met de bruid, die ook gewoon lekker nog rustig rondliep in datzelfde huis. Zij zou zich met hun dochtertje klaar gaan maken in een hotel, vlak bij het kasteel. Terwijl de Bruidegom zich samen met hun zoontje thuis zou gaan aankleden.

Het fijne is dat ik volledig kan vertrouwen op de second shooter aan de andere kant van Geldrop terwijl ik zelf tot in detail het voorbereiden van de mannen-kant voor mijn rekening neem.

Bij het detailgesprek, waar wij elkaar voor het eerst zagen gezien de afstand tot de woonplaats van het bruispaar, hadden we al bekeken hoe we de first look voor ons zagen. Ik had dit ook doorgesproken met Kim en besprak het die ochtend ook al met de fotograaf. Daardoor hoefde het bruidspaar zicht geen zorgen te maken en gewoon te genieten van dit speciale moment.

In de kasteeltuin van Kasteel Geldrop, heb je een heel lang laantje, op driekwart van dit laantje staat een rijtje bomen. We besloten de bruidegom onder dit boompje te zetten en de bruid, samen met hun dochtertje aan de hand, dit stuk te laten lopen. Op deze manier hadden we heel veel tijd en ruimte om dit vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Hun zoontje stond in tegenstelling tot de bruidegom niét omgedraaid, en zijn blik was fantastisch om vast te leggen.

Richting de ceremonie was er heel veel ruimte ingebouwd waardoor we nog een hele relaxte fotoshoot konden draaien en er zelfs nog genoeg tijd was om alvast wat keuvelende daggasten vast te leggen. Terwijl Kim zich daar mee bezig hield, begon ik alles op te stellen voor de ceremonie. Omdat de BABS een vriend was en enkele sprekers zouden zijn, besloot ik ook hier voor een vaste extra camera te gaan gericht op het spreekgestalte. Een goede keus, want dit zorgde in de film voor ontzettend veel dynamiek in de beelden.

De ceremonie was prachtig, maar voor het bruidspaar begon het mooiste gedeelte van de dag toen pas. Want zij wilde gewoon, met iedereen die ze lief hadden, een fantastische borrel. Een heerlijk diner. En een spetterend feest. Het mocht niemand, aan niets ontbreken.

Tijdens het diner waren er veel speeches, ook die waren van te voren al bij mij bekend waardoor ik wist wie, wanneer en hoe. Zo lagen ook die momenten volledig vast, voor altijd. Dat is wat ik altijd beloof wanneer ik goed wordt ingelicht. En gelukkig was dat deze keer ook weer zo.

Het feest was fantastisch, de dansvloer stond vol vanaf minuut 1. Een verrassingsdans van de bruid zorgde voor heel wat hilariteit én emotie. De DJ hield het op gang en tegen tienen hadden wij weer de beelden die we graag willen. De film had zijn einde, in mijn hoofd.

Met twee bruiloften in de benen gingen thuis de voetjes omhoog, haalde ik de gele m&m's (van de AH!) weer tevoorschijn en had ik al zin om de volgende dag twee teasers te maken en af te leveren.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read