Britt en Declan

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read

The Perfect Wedding

Review Britt en Declan

Wij zouden Shoot Creative Wedding zonder enige aarzeling een 11 op 10 geven als dat mogelijk was. Er zijn gewoon geen woorden die volledig kunnen beschrijven hoe dankbaar we zijn dat Wesley onze speciale dag heeft vastgelegd op film. Vanaf het allereerste contact met Wesley voelden we ons meteen op ons gemak. Hij was niet alleen professioneel, maar was ook bereid om aan onze grote wens te voldoen om een 'same day edit' te maken, zodat we onze avondgasten op de bruiloft al konden trakteren op een teaser van onze prachtige dag. Wesley stond er meteen voor open, en dat gaf ons 100% vertrouwen dat het een groot succes zou worden. Wat het contact nog specialer maakte, was dat Wesley bij ons thuis langskwam voor zowel het kennismakingsgesprek als het detailgesprek en dit terwijl hij in Best woont en wij naast Rotterdam. Deze persoonlijke aanpak maakte ook echt het verschil voor ons en versterkte ons vertrouwen nog meer in zijn werk. Op de grote dag zelf kwam Wesley samen met zijn vrouw Kim en werkten ze als een perfect team. Ze waren onopvallend aanwezig, maar slaagden er toch in om de meest prachtige momenten vast te leggen. Voordat we ook maar één shot van de beelden hadden gezien, waren we Wesley en Kim al enorm dankbaar voor alles wat ze deden. Ook van onze gasten kregen we gedurende de dag al reacties over de vriendelijkheid en professionele aanpak van Wesley en Kim. Maar het hoogtepunt was absoluut de start van onze feestavond, toen onze video op groot scherm werd afgespeeld. De tranen vloeiden niet alleen bij mij, maar ook bij veel van onze gasten. Het was zo’n gaaf moment dat we voor altijd zullen koesteren. Binnen 4 weken kregen we de overige films toegestuurd. In totaal heeft hij 5 (!!) prachtige video’s voor ons gemaakt. Stuk voor stuk rakelen ze weer zoveel emoties bij ons op, en vooral de langere films geven zo’n goed beeld weer van hoe de gehele dag is geweest. Buiten dat Wesley kneitergoed werk aflevert, levert hij ook nog eens onwijs veel films, waar hij zich in onze ogen mee onderscheidt van andere videografen. Als er één onmisbare aanbeveling is die we aan andere bruidsparen willen geven, dan is het wel dit: kies voor een videograaf, en niet zomaar een, maar voor Shoot Creative Wedding. Ze hebben onze verwachtingen overtroffen en hebben onze herinneringen aan deze dag voor altijd levendig en prachtig vastgelegd. Dikke dikke credits naar jou Wesley. Heeel erg bedankt! Veel liefs, Declan en Britt} ...

Met de bruid die werkt voor trouwsite The Perfect Wedding moest dit natuurlijk wel een perfecte bruiloft worden. Ze namen contact op via Facebook nadat de oorspronkelijke videograaf wegens omstandigheden had afgezegd. Dat achteraf meermaals is gezegd dat dit gewoon zo heeft moeten zijn zegt alles over deze dag.

Bij de kennismaking werd ik enigszins verrast door het verzoek om een same day edit te maken. Een korte film die in de avond al afgespeeld kon worden voor de gasten, als opening van het feest. Ik had dit immers (nog) niet in het pakket en vond dat ook best wel een ding. Ik ben namelijk niet graag van de vloer, daar moet de planning echt op aangepast worden. Zo’n edit kost me al gauwe een uurtje of drie in totaal, maar er zou rekening mee gehouden worden. Ik wist toen wel al dat ik bij deze bruiloft weer gebruik ging maken van mijn favoriete second shooter. Mijn lieve vrouw.

Samen vertrokken we naar Moerkapelle in de vroege ochtend van 18 augustus. Mijn vrouw zette ik af bij de bruid en zelf reed ik door (of terug) naar Capelle a/d IJssel waar de bruidegom zich klaar zou maken.

Na de benodigde beelden in (bij beide) rustige en relaxte sfeer was het tijd voor de first look in Moerkapelle. We bespraken weer met de fotograaf hoe we dit het beste konden doen. Het werd sowieso buiten en we bedachten een mooi kader om dit uit twee hoeken vast te leggen. Het werd een prachtig moment waar de eerste tranen van de dag vloeiden. Het zouden niet de laatste zijn.

We zette onze dag voort op de trouwlocatie in Leiderdorp, waar we ook tot de avond zouden blijven. Een prachtige locatie in een mooie omgeving waar ook de foto’s werden gemaakt. Kim nam het filmen tijdens de fotoshoot voor haar rekening, ik maakte wat shots met de drone en ging de video en audio opstelling voor de ceremonie klaarzetten.

De ceremonie was prachtig, met audio ingeprikt kon ik de geloftes perfect vastleggen, terwijl ik tijdens die mooie woorden ook al zag dat ik een perfect standpunt had gekozen voor de tranen van de bruid (en Kim van de bruidegom). In mijn hoofd zat al een groot stuk van de same day edit.

Na de ceremonie werd er geborreld, waren er nog een tweetal speeches en toen was het tijd om mijn ding te doen. De same day edit. Thuis had ik de muziek al helemaal voorbereid, een knipje op de juiste plek, zodat ik alleen nog maar beelden hoefde uit te zoeken en te slepen. Dit is hoe ik het altijd doe, eerst de muziek en dan de beelden. Het pakte nu perfect uit, maar ik had zo veel mooie beelden en het ging zo snel dat ik uiteindelijk het knipje uit de muziek heb gehaald en het hele nummer heb gebruikt. Na wat finetunen luisterde en keek ik kritisch naar het resultaat. Maar ik wist het al, dit is hem. Dit wordt fantastisch.

We kregen een welverdiende en heerlijke avondmaaltijd aangeboden en ik verklapte al aan het toch wel nieuwsgierig bruidspaar dat de film een beetje uit de hand was gelopen qua speelduur. Maar uiteraard was dat helemaal geen probleem ;)

Het grote moment, voor mij maar ook zeker voor het bruidspaar. De avondgasten waren binnen, de tv stond klaar. De audio zat ingeprikt bij de DJ. Het was tijd voor de film.

Het enige dat ik gedaan heb tijdens die drie en een halve minuut is naast Kim gestaan en met heel veel trots en kippenvel gekeken naar de reactie van het bruidspaar en de gasten. Ik kwam ogen tekort want de emoties waren zichtbaar bij zowel het bruidspaar als de mensen om hun heen. Het was fantastisch om te zien hoe de film werd ontvangen en hoe de reacties daarna waren. Het bruidspaar kwam knuffelen, met de tranen nog op de wangen. Schouderklopjes van de gasten die niet konden begrijpen hoe dit zo snel in elkaar gezet was. Het was geslaagd.

Voldaan, maar moe, vertrokken we weer naar huis. In de auto en de dagen erna heb ik nog veel gedacht aan die kleine vier minuten tijdens de opening van het avondfeest. Dit smaakte naar meer. Gelukkig is de same day edit komend seizoen een aantal keer geboekt. Want wat is nou mooier dan je werk laten zien aan een mannetje of honderd. Ik vond het in ieder geval fantastisch

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read