Maartje en Frank

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Maartje en Frank

Maartje en Frank

Bij aankomst in Someren voor het kennismakingsgesprek werd me al meteen duidelijk dat dit wederom een stel was dat goed bij me pastte. Super relaxte sfeer, lekker Brabants informeel zoals ik het vaak noem. Ze kozen uiteindelijk ervoor om me er de hele dag bij te hebben. Dat heb ik het liefst omdat dat me de kans bied om het complete verhaal te kunnen vertellen in de film.

De weersvoorspellingen op de grote dag waren niet best, maar zoals wel vaker (ik trek dat aan denk ik) was het op de belangrijkste momenten droog en zelfs deels zonnig. De ochtend begon bij de bruidegom waar de sfeer heel relaxed was. De vader van de bruidegom zat nog lekker zijn krantje te lezen terwijl de bruidegom zich klaarmaakte. Na de benodigde beelden geschoten te hebben vertrok ik met de fotograaf naar het huis van het bruidspaar waar de bruid samen met haar moeder en zus klaargemaakt werden voor de dag. Het begon allemaal nog vrij ontspannen maar naar mate de daggasten binnendruppelde nam de spanning bij de bruid wat toe. Het is ook allemaal niet niks, zoveel mensen om je heen die allemaal wat van je willen. Toen er bij het jurkmoment iemand van beneden riep dat de bruidegom al onderweg was, een slechte grap, was het voor de bruid even genoeg. "Iedereen naar beneden, ik word helemaal gek van al dit gekriejoel om me heen" en ik zag mijn beelden van het aantrekken van de jurk in het water vallen. Gelukkig was een kort moment van rust genoeg en kon ik alsnog het aantrekken vastleggen.

Eenmaal bij het deurmoment viel alle spanning van het bruidspaar af en vanaf dat moment was er weer de relaxte sfeer waar de dag ook mee begon. We vertrokken naar de locatie van de fotoshoot (kasteeltuin Geldrop) waar we weer met een select gezelschap waren. Dit was duidelijk af te lezen aan de beelden die ik daar uiteindelijk schoot.

Door naar Asten, de loctatie waar de ceremonie zou plaatsvinden. Op het moment dat iedereen daar binnen was (met coronacheck) barstte het noodweer buiten blijkbaar los. Want toen de deuren na het ja-woord en de ringen weer openging moesten de paraplu's erbij gepakt worden. Gelukkig was de ruimte naast de locatie waar de borrel plaatsvond overdekt en kon er droog geborreld worden. Een heerlijk diner volgde en ik kon even tot rust komen na de inspanning vanaf 's ochtendsvroeg.

Ik vertrok vast naar de feestlocatie (door corona een alternatieve thuislocatie) en ik wist in eerste instantie niet wat ik zag. Een mega feesttent compleet met bar was opgetuigd in de tuin van de zus en schoonbroer van de bruid. Vanaf het moment dat ik daar binnenstapte waande ik me in een horeca gelegenheid. Dit was zo goed geregeld, zelden meegemaakt.

Het feest kwam vrijwel direct op gang en tot ver na middernacht werd er gefeest en geproost. Na wat hilarischce gastoptredens was het tijd voor de eindkring en had ik een prachtig einde aan mijn verhaal.

Voor mij was dit tweeluik (ik had de week ervoor ook eindelijk weer een bruiloft kunnen vastleggen) een voorbode op hopelijk nog veel meer. De versoepeling van de coronamaatregelen maakt een bruiloft gelukkig weer mogelijk. Ik kijk uit naar de bruiloften in 2022

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read