Dineke en Youssef

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read
Dineke en Youssef

The Perfect Wedding

Review Dineke en Youssef

Wesley en Kim hebben onze bruiloft gefilmd en dat was echt een feestje. Alsof ze er altijd al bij hoorden. Niets was ongemakkelijk (terwijl wij helemaal niet van een camera op ons gezicht houden). De dag erna al een korte film. Hoe het kan geen idee, maar dat was echt onze dag in het heel kort. Precies de kern. Heel bijzonder. Wij zijn zo blij met de keuze om een videograaf in te huren, en dan ook nog dit niveau. Fantastisch gewoon.} ...

Nee, is goed, zet de datum maar vast. Komt wel goed, wij zijn niet zo moeilijk. Ik keek een keertje verbaasd naar het bruidspaar en vroeg of ze het zeker wisten. Ze hadden geen enkel filmpje gezien, wisten helemaal de prijzen nog niet en ik zat er net tien minuten. In die tien minuten hadden we eigenlijk alleen nog gelachen. Inhoudelijk nog helemaal niets besproken. “Ja hoor! Als Aniek zegt dat het goed is, dan is het goed”. Aniek, de fotograaf die dag, had me aanbevolen en voor dit bruidspaar was dat in combinatie met mijn enthousiasme genoeg.

Nou ja, prima dan. Enigszins verbaasd maar na nog een half uur lachen, stapte ik in mijn auto op weg naar huis. Ik nam in mijn hoofd het gesprek nog eens door, dit bruidspaar past wel bij mij. Lekker informeel, heel veel lachen en vooral heel veel lachen. Ja, dit heb ik bewust twee keer opgeschreven.

Tijdens een Halloweentocht ,nog net binnen de grens van mijn woonplaats, kwam ik ze een paar maanden later toevallig weer tegen. Samen met mijn vrouw en kinderen kletsten we even bij. Mijn vrouw zou de bruiloft ook weer mee filmen dus dat kwam wel even goed uit. En weer lachen. Komt allemaal wel goed was weer zo’n beetje de strekking. Wij zijn niet zo moeilijk.

Bij het detailgesprek moest ik ineens naar een ander adres, ze waren onverwachts verhuisd. Ik weet niet precies wat ik dacht aan te treffen, ik wist immers de reden niet. Maar ik kwam ergens in het buitengebied van Oirschot uit en blijkbaar konden ze nóg groter gaan wonen dan dat ze al deden. Hartelijk werd ik weer verwelkomd en ik kreeg het draaiboek toegeschoven. Een half A4-tje met daarop 3 tijden. Weer werd er gelachen, dat ging eigenlijk weer het hele gesprek zo door. Nog steeds hadden ze geen seconde film gezien, maar dat hoefde ook niet. We zijn niet zo moeilijk, komt goed. Ik sloot daarom maar af met de vraag hoe laat ik waar moest beginnen, dan zouden we op de dag zelf wel zien hoe of wat.

8 juli 2023, met 34 graden zou het een ontzettend warme dag worden. Met een bruiloft aan het water bij Aquabest in het vooruitzicht vertrokken we richting richting Oirschot. Daar werden we eerst neergezet met koffie, waarna we weer veel hebben gelachen. Ook daar werd geregeld benoemd hoe prima ze het allemaal vonden, kwam allemaal wel goed, wij zien niet zo moeilijk. Nadat we de beelden geschoten hadden die we nodig achtte, vertrokken we naar Breugel. Daar waar de bruid zich klaarmaakte in het huis van haar zus en zwager.

Daar was de sfeer al niet veel anders dan in Oirschot. Lekker relaxed, veel (ja alweer) lachen. En eten/snacks waarmee de complete wijk een week zou kunnen overleven. We voelden ons ontzettend welkom en alles werd in het werk gesteld om ook ons een dag te bezorgen waarin we niets te kort kwamen.

Op Aquabest legde we de (zeer korte) ceremonie vast. Het was ook maar goed dat ik die altijd compleet vastleg want het bruidspaar zou denk ik geen enkele zin nog kunnen herhalen. Zij waren alleen maar bezig met onderonsjes met de gasten en elkaar. En dat bedoel ik op een leuke manier. Wat hebben we daar achteraf ook nog ontzettend om gelachen. Het was allemaal ok, het kwam wel goed. Je ziet wel, wij zijn niet zo moeilijk.

Na een heerlijk uitgebreide, lange borrel en een fraaie BBQ was het tijd voor het feest. Ik lijk nu wel erg grote sprongen te maken, maar het waren dagdelen waar relaxen en chillen hoog in het vaandel stonden. Iets waar de gasten (en wij) ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt met de temperatuur die op dat moment op zijn hoogtepunt was. We legde natuurlijk wel alles vast, maar dat leek eigenlijk helemaal niet op werken. Dat doet het nooit, maar nu was dat nog graadje erger. Geregeld werd gevraagd of wij ook wel gewoon wilde gaan zitten, of we genoeg dronken, of we genoeg aten, of we genoten. Afijn, je snapt het. Het kwam allemaal wel goed, ze zijn niet zo moeilijk.

Het feest werd binnen gevierd, door de temperatuur was het nog best een uitdaging om mensen ook naar binnen te krijgen, maar tegen de tijd dat wij als videoteam vertrokken hadden we toch best wat beelden van feestende mensen kunnen schieten.

Moe, maar heel relaxed, stapte we in de auto voor het ritje van een minuut of vijf naar huis. Thuis ging ik even lekker op de bank liggen en bedacht me ondertussen hoe ik deze dag morgen in de teaser zou gaan samenvatten.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read