Heidi en Risjard

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read
Heidi en Risjard

The Perfect Wedding

Recensie Heidi en Risjard

23 december 2023 zijn wij getrouwd op het mooie kasteel Maurick. Na lang zoeken kwamen we bij Shoot Creative uit. Zijn sprongen in het oog door hun persoonlijke benadering, eerlijkheid, oprechtheid en liefde voor hun vak en de mensen waar zij hun service aan aanbieden. Omdat we een kersthuwelijk hadden op een grote locatie met veel gasten veel details, veel ruimtes, live optesena en een heus script voor een acteur sie de rol van Scrooge en kinderen hebben wij het uiterste gevraagd van dit top team. Zij gingen hier fantastisch mee om. Werkte enorm nauw samen met alle leveranciers, hadden oog voor ieder detail en waren warm en en oprecht vriendelijk tegen iedereen. En het eindresultaat adembenemend. Alles wat wij hebben gemist komt terug in de trailer en uiteindelijke film iets wat goudwaard is voor ons en waar we het team enorm dankbaar voor zijn. Zij maken iedere film uniek met het verhaal over de mensen er achter. Wij hadden ons geen betere videograaf kunnen wensen.} ...

Een berichtje via LinkedIN was de aanzet tot het kennismakingsgesprek. De bruid, die ik in mijn netwerk had zitten door een baan, lang geleden, gaf aan dat er voor haar maar één persoon was die haar bruiloft zou kunnen filmen. Dat werden er vrij snel twee, en misschien had ik er wel drie nodig gehad ;)

Bij het kennismakingsgesprek bleek al dat dit niet een hele standaard bruiloft zou worden. Ten eerste vond deze plaats op 23 december, een winterbruiloft dus. Maar omdat deze zo laat in december was, zou het ook een kerstbruiloft worden. Met een heel verhaal er aan vast. Het zou een bioscoopwaardige registratie moeten gaan worden.

Vrij snel kreeg ik het meer dan 60 (!) pagina's tellende draaiboek onder ogen. Ik wist op moment dat de vooraf aangekondigde strakke planning niet overdreven was. Net als het feit dat ik dit niet alleen kon. Dus mijn liefste second shooter, in de vorm van mijn vrouw, werd ook ingeschakeld.

Het draaiboek bevatte informatie waarmee we de hele dag door konden draaien, inclusief enkele shots die vooraf moesten worden opgenomen. Het plan was namelijk dat Scrooge de ringen zou stelen. Die zou hij later tijdens de ceremonie dan weer live komen brengen uit schuldgevoel. De scenes die daaraan vooraf (en na) in de film zouden komen moesten op een eerder moment die dag worden vastgelegd.

Kasteel Maurick Vught

Op de prachtige locatie Kasteel Maurick in Vught zou alles plaats gaan vinden. De voorbereidingen van zowel de bruid als de bruidegom, de first look, de fotoshoot, het diner en natuurlijk de ceremonie. Die laatste zou het hoogtepunt worden van hun grote dag. De Oranjerie helemaal in Kerstsferen ingericht, een uitdaging voor mij als videograaf natuurlijk, want heel licht was het daardoor niet daarbinnen. Maar sfeer had het zeker!

De First Look was een emotioneel moment, waarbij er bij de bruid duidelijk de nodige spanning van de ochtend uitkwam. Tijd voor de fotoshoot, waarbij we nog even moesten improviseren omdat de bruidegom zijn schoenen niet kon vinden, deze bleken nog thuis te staan. Samen met de ontzettend gezellige en vooral kundige fotograaf Demi's Design, legde we de mooiste beelden vast.

Tijdens het Diner, was het tijd voor de vooraf opgenomen shots met Scrooge. Een acteur die voor deze gelegenheid dus compleet was omgetoverd in de norse, niet-sociale kasteelheer. De shots stonden er op, wij aten snel wat en toen was het al weer tijd voor de live regsistratie van het stelen van de ringen. Dat zou op de binnenplaats zijn en moest er dus (zoals ik gewend ben bij bruiloften) in één keer goed op staan. Dat lukte.

De Ceremonie werd geleid door Pim (van CakeBabs) en zat weer vol humor en mooie woorden. Het bruidspaar was duidelijk gespannen tot het moment van de geloften, maar toen dat er eenmaal op zat konden ook zij ontspannen richting de feestavond.

Volledig in kerstsferen, inclusief The Tiny Little Big Band met Franklin Brown en de Triolettes, werd het een super sfeervolle afsluiting van een even zo bijzondere dag.

Het was voor ons ook tijd om lekker Kerst te gaan vieren. Daar waren we na deze dag ook echt wel aan toe.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read