Mark en Jiska

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read

The Perfect Wedding

Recensie Mark en Jiska

Wat een vakman! Ben je op zoek naar een videograaf, zoek niet verder! Wesley heeft onze bruiloft vastgelegd en dat heeft hij prachtig gedaan! Het begon met de kennismaking. Hij komt thuis langs, luistert naar je wensen, komt met eigen ideeën en geeft ook tips. Hij voelt goed aan wat je als bruidspaar wilt (en ook wat je juist niet wilt). Op de dag zelf is Wesley eigenlijk onzichtbaar aanwezig. Hij valt niet op, maar is wel in staat om alles vast te leggen. Een mooi detail: ons zoontje had een kleine gedichtje voorbereid en het was prachtig om te zien hoe Wesley hem even geruststelde tijdens het opspelden van de microfoon. De dag na de bruiloft hadden we al de teaser. Wat perfect is, omdat je zo de dag na de bruiloft al extra kan nagenieten. De andere films, met zelfs nog een extraatje, hebben we binnen 4/5 weken gekregen. Hoe Wesley onze bruiloft heeft vastgelegd is prachtig: de kleine details, de ceremonie, de gasten, het feest, het eten, etc. Gewoon geweldig. Ook de muziek onder de films is zorgvuldig uitgekozen (waarbij Wesley ook vraagt naar je eigen muzieksmaak/keuze). We hebben de films inmiddels aan verschillende mensen laten zien en iedereen is super enthousiast. Zelfs mensen die niet op onze bruiloft waren, waren tot tranen toe geroerd. Dat geeft de kracht van de bewegende beelden weer. Een videograaf tijdens de bruiloft is echt een aanrader en wij raden zeker Wesley aan! We kunnen met zekerheid zeggen dat je daar geen spijt van gaat krijgen.} ...

Nadat ik de dag voor deze bruiloft me nog op het strand van Ouddorp bevond, was het die ochtend alweer vroeg dag voor de grote dag van dit sterke stel. Ik kende ze al van school, de bruidegom zelfs al een stuk langer als oud-collega.

Het jaar 2023 stond sowieso al in het teken van bruiloften voor ouders van school, dit was er ook zo eentje. Het is natuurlijk altijd leuk om in je eigen regio een bruiloft te filmen, maar wanneer je het bruidspaar en enkele gasten ook nog persoonlijk kent is het helemaal een feestje.

Ik nam mede daarom ook een bevriende second shooter mee, waar ik de dag voor de bruiloft nog even de details doornam. Hij kent mijn stijl en heeft deze die dag perfect toegepast in zijn camerawerk. Daarbij was het natuurlijk ook nog heel gezellig om samen deze dag mee te maken. De fotograaf was ook een bekende, waardoor het allemaal lekker op zijn plaats viel.

Tijdens de gesprekken vooraf was het dan ook vooral heel gezellig, maar natuurlijk moesten ook de details besproken worden zodat we goed voorbereid de dag in zouden gaan.

Met het strandzand nog in de schoenen begonnen we ’s ochtends bij de bruid in mijn eigen woonplaats. De muha vond plaats in een kapperszaak, waarbij ik altijd gemengde gevoelens heb. Er is veel ruimte om mooie plaatjes te schieten, maar tegelijkertijd is het wat minder persoonlijk en valt er een vrij klinisch licht over de beelden. Gelukkig was dat hier niet aan de orde want het was een sfeervolle zaak.

We maakte een kort uitstapje naar de bruidegom, die samen met hun zoontje zich klaarmaakt in het huis van het bruidspaar. Daar zorgde we natuurlijk weer voor de nodige detailshots, iets dat in het geval van kinderen altijd voor mooie beelden zorgt. Zeker deze kleine vriend liet zich compleet ontspannen vastleggen op film. Ik had het met de second shooter over het feit dat ik altijd vinkjes zet in mijn hoofd wanneer ik de beelden heb die ik weet dat ik nodig heb. En hier was dat binnen twintig minuten ook weer het geval.

Snel vertrokken we weer terug naar de kapperszaak voor de laatste details en samen met de bruid en haar entourage reden we naar haar ouderlijk huis waar de jurk zou worden aangetrokken en de first look zou gaan plaats vinden. Ik besprak met mijn second shooter en de fotograaf de mogelijkheden voor een mooie first look en ook deze kon ik na een uurtje weer afvinken.

Vanaf dat moment was het even heen en weer rijden, iets dat in het draaiboek vrij krap leek, maar dat in praktijk allemaal prima paste. We startte voor een fotoshoot bij Kasteel Henkenshage in Sint Oederode. Een prachtlocatie waar we ook weer zouden terugkeren voor het vervolg van de dag. De ceremonie vond plaats in Oirschot, een prachtig kerkje midden in het centrum was het toneel voor een vrij unieke (kerkelijke) ceremonie dienst. Dit had ik al wel eens meegemaakt, maar het is toch altijd andere (best smakelijke) koek. Veel (en lange) gesproken gedeeltes en een belangrijke rol voor het koor, waar de bruid normaal gesproken deel van uit maakt. Het was prachtig.

We lieten de prachtige akoestiek van de kerk achter ons en verplaatste ons weer naar Sint Oedenrode. Op het kasteel kon ik de aankomst heel gaaf vastleggen met een Drone en vinkte ik weer ontzettend veel momenten af in mijn hoofd. De speeches waren persoonlijk, sterk, mooi, humoristisch en emotioneel. Aandoenlijk was ook het gedichtje dat hun zoon had voorbereid en heel knap uit zijn hoofd voordroeg.

Na een heerlijke BBQ was het tijd voor het feest. De DJ was zoals we gewend zijn weer top, die kom ik gelukkig vaak tegen. Er was druk geoefend voor een (top uitgevoerde) openingsdans en langzaam kwam het feest op gang. We maakte nog wat mooie beelden om de film uiteindelijk mee af te sluiten, oefende nog wat met de Drone (voor de fotograaf) en namen nog een biertje.

Voor mij was de energie wel op na twee volle bruiloften en veel reistijd, maar in de auto keek ik tevreden naar mijn second shooter. We hadden het weer geflikt en spraken af om volgend jaar weer een bruiloft samen te doen.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read