Danique en Boy

Wesley van Heugten Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

3 minute read
Danique en Boy

Deze twee kanjers waren winnaars van de instagram actie in 2021. En wat ben ik blij dat juist zij hebben gewonnen. Niet alleen omdat dit de perfecte dag was, maar om wie zij zijn. Een heerlijk verliefd en beetje gestoord stel. Prettig gestoord wel te verstaan. Zij pasten zo goed bij mijn manier van werken, maar ook wie ik als persoon ben en waar ik voor sta in mijn videografie.

Nadat ik van beide (onafhankelijk van elkaar) bijna woord voor woord dezelfde motivatie had binnengekregen, kreeg ik ontzettend enthousiaste reacties op de mededeling dat zij gewonnen hadden. Als snel plande we een kennismakingsgesprek. Ik legde daar voor dat zij eventueel ook voor een volle dag zouden kunnen gaan, en wat ben ik blij dat zij daar in zijn meegegaan. Ik werd ontzettend enthousiast van het gesprek, zij zelf leken dat ook. Gelukkig werd dat bevestigd door een heel snel JA op het filmen van de hele dag.

De locatie zorgde ervoor dat ik heel graag deze wedding wilde doen met mijn vrouw, die al eens eerder had meegedraaid op deze locatie en daar toen fantastische beelden heeft geschoten. Al snel hadden we dat oppas-technisch thuis ook voor elkaar en hoe meer ik de instagram posts van dit koppel begon te volgen, hoe meer zin ik kreeg om hun dag vast te leggen.

Bij het detailgesprek, dat weer ontzettend gezellig was, werd me ook duidelijk dat zij een BABS hadden die ik ken én toevallig heel goed vind. Het werd allemaal alleen maar mooier. Ook kreeg ik nog een berichtje met geheimhoudingsplicht over een verrassing voor de bruidegom. Allemaal extra leuk.

Vroeg vertrokken mijn vrouw en ik richting Oss, naar de locatie van de bruid. Waar ik daarna doorreed naar de bruidegom een kilometer verderop, stapte Kim uit om meteen te beginnen met het vastleggen van de voorbereidingen van de bruid. Inmiddels weet zij (en ik) precies wat te schieten, ze filmt in mijn stijl. Hierdoor is het in de nabewerking ook heerlijk zoeken tussen de beelden die precies zijn wat ik zoek.

Bij de bruidegom moest ik continue letten op dé verrassing. Want er zou een trouwauto worden afgeleverd en die reactie moést ik natuurlijk op video hebben. Dat de bruidegom die ochtend om 05:00 in zijn pyama de oorspronkelijke (eigen) trouwauto had staat te poetsen maakte het natuurlijk extra leuk. De reactie was een mengeling van lichte teleurstelling en oprechteblijdschap snufje verwarring. En staat me helder op het netvlies (en beeld)

Het ophaalmoment was door de ligging van de oprit perfect in beeld, in mijn hoofd zat daar de muziek van de uiteindelijke film al onder. Dat is altijd ontzettend prettig. Samen met de fotograaf vertrokken we richting de locatie waar de fotoshoot, ceremonie en borrel zou gaan plaatsvinden. Het voor ons inmiddels bekende Kasteel van Ojen. Hier werden wij weer supergoed opgevangen door de gastheer en vrouw en tijdens de fotoshoots spatte de liefde en gekheid weer van dit stel. Wij konden onze lol niet op en legde ook hier weer schitterende beelden vast.

De ceremonie zou binnen plaatsvinden en voordat dat zover was, moest er nog een spetterende aankomst plaatsvinden. Met gevaar voor eigen leven op de smalle wegen langs het kasteel legden we de aankomst in motorcollone vast. Op de motors zelf hadden we in overleg met de bruidegom de door henzelf geregelde gopro en 360 camera's laten plaatsen. Op deze manier konden we de aankomst uit alle mogelijke hoeken en standen vastleggen.

Zowel de bruidegom als de bruid werken voor defensie, daarom was er voor de bruidegom ook een ceremonieel tenue, waren van beide tortelduifjes 3 collega's aanwezig voor een formatie en vlogen de voor mij onbekende afkortingen door de ruimte tijdens de ceremonie. De BABS zelf had het gelukkig ook allemaal uitgezocht en verduidelijkte waar nodig waar het over ging.

Prachtige, lieve en vooral grappige geloften werden gelezen en de drie kinderen op de eerste rij maakte het knappe plaatje compleet. Na een taartmoment en daaropvolgende borrel vertrokken we naar de locatie voor het diner en het feest. De bruidegom kleedde zich om in een trouwpak voor deze gelegenheid. Ook dat was weer een exra filmmoment.

Tijdens het diner was er nog een emotionele mooie speech van de zus van de bruid, waarna wij ons even heerlijk mochten (en konden) terugtrekken om vervolgens van de kaart een heerlijk gerecht te kunnen bestellen. Complimenten voor zowel de kok als het bruidspaar die ons hier ontzettend blij mee hebben gemaakt. Brandstof voor de avond, zo zeg ik vaker. En dat was ook hier weer het geval.

Een verdomd gezellig feest barstte los, wij bleven langer doordraaien omdat vooral mijn vrouw niet kon stoppen met dansende, feestende mensen te filmen. Maar het was ook niet erg. Dit was zo'n gave dag. En zo zie je dat je zelf eigenlijk ook iets kan winnen bij zo'n opgezette winactie. Want deze dag....deze mensen... dat was eigenlijk gewoon mijn prijs.

Muziek bij de trouwfilm
Wesley van Heugten

Wesley van Heugten

2 minute read